fbpx
Сьогодні
19:15 09 Гру 2019

До кінця року Кабмін знатиме про якість інтернету в усіх соціальних об’єктах, вже є статистика по школам

Уже до кінця року держава знатиме про якість інтернету в усіх соціальних об'єктах.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук

"Минулого тижня я доручив міністерствам та іншим органам виконавчої влади спільно з Міністерство цифрової трансформації України перевірити всі соціальні об'єкти й пункти надання послуг на доступ до якісного інтернету. Ми вже маємо офіційну статистику щодо підключення до інтернету українських шкіл. На черзі — дитсадки, бібліотеки, лікарні, ЦНАПи, музеї та інші об'єкти. Це дозволить ефективно використати бюджетні кошти на підключення до широкосмугового доступу важливих соціальних об'єктів", – заявив він.

Гончарук зазначив, що у співпраці з усіма міністерствами та іншими органами виконавчої влади Мінцифра активно збирає інформацію на власному офіційному веб-сайті.

Кожне відомство направляє лист-інструкцію до установи, що знаходиться в його підпорядкуванні.

Більше того, ще раніше у Мінцифри запустили онлайн-сервіс, що дозволяє абсолютно всім громадянам країни залишити відгук про наявне підключення до інтернету чи то у школах, чи то в себе вдома.

Швидкість з'єднання визначається автоматично, достатньо лише зайти на сайт і пройти експрес-тест зі свого комп'ютера чи смартфона.

"Сучасний і швидкісний інтернет у лікарнях, закладах освіти чи надання послуг дозволить українцям отримувати більш якісні послуги, а громадянам — не втрачати зв'язок із державою та один з одним", – резюмує Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: