fbpx
Сьогодні
18:02 07 Гру 2019

Зеркаль відповіла, чи буде балотуватися в президенти в майбутньому

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль повідомила, що вона не бачить себе президентом України в найближчому майбутньому.

Про це вона розповіла на телеканалі ATR.

«Я знаю дуже багато президентів і політиків, які не володіють наборами якостей, при цьому хочуть це робити. У мене немає такої амбіції [стати президентом України]», – заявила Зеркаль.

Заступник міністра закордонних справ зазначила, що президентство – це вкрай складна робота.

«Я вважаю, що президентство п'ять років – це п'ять років на галерах. Я розумію, яка це неймовірна праця. Я ніколи не хотіла стати міністром закордонних справ. Я завжди з подивом дивилася на те, як це витримує Клімкін, як він просто в місяць буває вдома не більше, ніж тиждень, як він в цих жахливих перельотах літає економ-класом, скорчений, як він зі своєю спиною мучиться. І так він витримує після 12-годинного перельоту встати і відпрацювати 10 зустрічей – для мене це реально людський подвиг», – підкреслила вона.

Зеркаль повідомила, що в нинішніх умовах не бачить себе президентом України.

«Я завжди роблю те, де я в комфорті сама з собою, де у мене немає внутрішнього конфлікту. Якщо у людини є внутрішній конфлікт – він не ефективний. <…> У нинішніх умовах я собі це слабо уявляю. Для того, щоб стати президентом, необхідно, крім набору якостей, ще мати і набір засобів», – підсумувала Зеркаль.

Нагадаємо, Зеркаль розповіла, чого чекати від Путіна на нормандській зустрічі, та з ким "грає" Росія.

Також вона відповіла, чому в США досі не призначений посол України.

Також Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй "припинити медіаактивність".

Пізніше вона звернулася до редактора газети The New York Times з вимогою надрукувати виправлений текст скандального інтерв'ю з нею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: