fbpx
Сьогодні
18:44 04 Гру 2019

Зеркаль розповіла, чого чекати від Путіна на нормандській зустрічі, та з ким "грає" Росія

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль, яка нещодавно подала у відставку, заявила, що вважати, що президент Росії Володимир Путін змінить політику щодо України нема підстав.

Про це вона сказала в інтерв'ю Радіо НВ.

«Я впевнена, що кількість сценаріїв на столі у Путіна в рази перевищує наші очікування», — наголосила дипломатка, коментуючи перспективу зустрічі у Нормандському форматі в Парижі, яка має відбутися 9 грудня.

Зеркаль зазначила, що весь час «намагається у всіх дізнатися», чи є підстави вважати, що Путін зацікавлений у зміні своєї політики щодо України. Однак, крім того, що він зацікавлений у тому, щоб зняти санкції, жодної такої підстави вона не почула.

Зеркаль нагадала, що під час зустрічі з Віктором Ющенком ще у 2000 році Путін заявив, що вважає історичною несправедливістю те, що Крим — частина України.

«Мабуть, є питання у нас щодо того, що людина, яка замислила собі якісь глобальні перетворення, тим більше, що вони "грають" зараз не тільки в Україні, вони "грають" в усьому світі. … Зараз як на мене підстав вважати, що він приїде туди (на зустріч у Нормандському форматі – ред.) з благими намірами взагалі нема. Тому я очікую, що це буде знову продовження гри», — заявила Зеркаль.

Крім того, Зеркаль відповіла, чому в США досі не призначений посол України.

Також Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй "припинити медіаактивність".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: