fbpx
Сьогодні
22:05 04 Гру 2019

Зеркаль висунула The New York Times вимогу

Екс-заступниця голови МЗС України Олена Зеркаль звернулася до редактора газети The New York Times з вимогою надрукувати виправлений текст скандального інтерв'ю з нею.

Текст відкритого листа Міжнародному редактора The New York Times Зеркаль опублікувала в Facebook.

За словами Зеркаль, після виходу статті вона була розчарована, оскільки журналіст NYT Ендрю Крамер "багато цитував поза контекстом" і "велика частина інтерв'ю не відображала її позицію точно". Також вона зазначила, що журналіст використовував в статті прямі цитати з тих її висловлювань, які були зроблені "в узгодженому неофіційному форматі".

Зеркаль навела ті фрагменти інтерв'ю, в яких, на її думку, слова вирвані з контексту. Ці частини статті стосувалися того, що Зеркаль та її колеги нібито знали конкретну інформацію про затримку військової допомоги від США, блокування її поїздки до Вашингтона українським урядом, а також причин її звільнення з посади.

Вона зазначила, що помилки в цих фрагментах статті обговорювалися нею з автором статті, проте вже після публікації.

"Я вважаю такі дії непрофесійними", — підкреслила екс-заступник міністра закордонних справ.

В результаті матеріал, на її думку, став причиною спекуляцій в ЗМІ.

"Результатом цього стали інтенсивні спекуляції в ЗМІ і додавання "масла у вогонь" що не відповідає інтересам ані України, ані США. Високі стандарти, які я очікую від New York Times, не були виконані в цьому випадку", — заявила Зеркаль.

У зв'язку з цим Зеркаль звернулася до редактора газети з проханням опублікувати виправлену версію статті, а також лист, в якому вона розібрала помилки.

"Я дала багато інтерв'ю під час перебування на посаді заступника міністра закордонних справ України, і я вперше відчула необхідність написати редактору газети, щоб виправити написане. Я хотіла б попросити New York Times надрукувати виправлену версію інтерв'ю, яке я дала. Крім того, я хотів би, щоб цей лист також було опубліковано", — підсумувала вона.

Зазначимо, 3 грудня американська газета The New York Times опублікувала інтерв'ю з Оленою Зеркаль, яке було підготовлено до її звільнення з посади заступника міністра закордонних справ України. У статті повідомляється, зокрема, що Зеркаль нібито знала про затримку військової допомоги для України з боку США ще в липні і мовчала про це на прохання помічника президента України Андрія Єрмака.

Нагадаємо, Зеркаль розповіла, чого чекати від Путіна на нормандській зустрічі, та з ким "грає" Росія.

Також вона відповіла, чому в США досі не призначений посол України.

Також Зеркаль розповіла, що на початку вересня помічник президента Андрій Єрмак, який відповідає за міжнародний напрям, рекомендував їй "припинити медіаактивність".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: