fbpx
Сьогодні
20:43 05 Гру 2019

Рада ухвалила зміни до Податкового кодексу, через які "слуги" проходили поліграф

Верховна Рада остаточно ухвалила зміни до Податкового кодексу, усунувши «оціночні майданчики» з процесу купівлі-продажу майна.

За законопроєкт №2047-ду другому читанні проголосували 338 нардепів, пише thebabel.

У документі йдеться, що для сплати податку на доходи фізичних осіб з операцій продажу нерухомості необхідно провести оцінку такого майна, яку проводять спеціальні оцінювачі. Результатом послуг оцінювачів є звіти про оцінку майна. Аби такі звіти про оцінку мали юридичне значення, вони мають бути зареєстровані в Єдиній базі даних звітів про оцінку, яку адмініструє Фонд державного майна.

Документ запроваджує з 1 січня 2020 року спрощену модель оцінки нерухомості, яка дозволяє проводити автоматичну оцінку в максимально короткі строки та покликана прискорити процедуру укладення угод з нерухомістю.

Будь-яка особа зможе отримати довідку про автоматичну оцінку об'єкта нерухомого майна і на її підставі укласти угоду щодо об'єкта нерухомості. У разі незгоди з вартістю, визначеною модулем автоматично, власник має право звернутись до суб'єкта оціночної діяльності, оцінювача та провести оцінку в загальному порядку й зареєструвати звіт у Єдиній базі.

Нотаріуси отримають безоплатний доступ до Єдиної бази для перевірки довідок та звітів про оцінку об'єктів нерухомості. Уся інформація про обʼєкт нерухомості та його вартість перебуватиме в режимі відкритого доступу з можливістю завантаження (крім персональних даних замовника звіту та/або власника майна). Звіти про оцінку зберігатимуться в Єдиній базі в електронній формі.

У першому читанні передбачалося, що плата за формування довідок з Єдиної бази складатиме 2,5% від прожиткового мінімуму, за одну операцію, а за реєстрацію звітів про оцінку та інформації з них до Єдиної бази — 10%. В остаточній редакції нардепи вирішили зробити ці послуги безкоштовними.

Раніше Дубінський і Арахамія пройшли тест на поліграфі у прямому ефірі.

Також стало відомо, що у фракції "Слуга народу" є внутрішня служба, яка стежить за депутатами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: