fbpx
Сьогодні
15:44 04 Гру 2019

Кабмін: На місцях створюватимуть регіональні ради профосвіти

Кабінет Міністрів України затвердив положення про регіональні ради професійно-технічної освіти.

"Бізнес, місцева влада, освітяни та профільні об'єднання разом працюватимуть у регіональних радах профосвіти. Так вони впливатимуть на кількість бюджетних місць у профтехах, залучення бізнесу до оновлення обладнання, розвиток дуальної освіти, коли майже 70% навчання відбувається на виробництві", – йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства освіти і науки.

Зазначається, що серед повноважень регіональних рад: сприяти співпраці між закладами професійної освіти та бізнесом; відслідковувати потреби місцевих роботодавців; надавати рекомендації щодо розвитку державно-приватного партнерства; пропонувати механізми, які стимулюватимуть розвиток професійно-технічної освіти в регіоні тощо.

Наразі регіональні ради професійної освіти матимуть статус дорадчих органів, тобто їхні рішення не матимуть прямого впливу.

Водночас місцева влада має обов'язково ознайомитися з цими рекомендаціями, враховувати їх під час ухвалення рішень, а також сприяти роботі цього органу.

Увійти до складу ради зможуть представники місцевої влади, роботодавців та їхніх профільних об'єднань, центрів зайнятості, навчально-методичних центрів, а також фахівці закладів професійної освіти, загалом, щонайменше 21 учасник.

Головою ради стає заступник місцевого голови, який займається питаннями соціально-економічного розвитку регіону.

Нагадаємо, що Кабмін збільшив фінансування ремонту доріг у 2019 році.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: