fbpx
Сьогодні
15:03 01 Гру 2019

Справа Гандзюк: підозрюваний Левін дав нові свідчення

Фігурант справи про вбивство Катерини Гандзюк Олексій Левін, який переховується від слідства, у своїх нових свідченнях повідомив про початкові плани облити активістку зеленкою або нечистотами.

За словами Левіна, цей момент обговорювався в офісі за участю інших майбутніх підозрюваних – Сергія Торбина, екс-помічника колишнього нардепа від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука Ігоря Павловського та інших осіб, повідомляє проект "Слідство.Інфо".

Протягом тривалого часу журналісти намагалися домовитися про зустріч з Олексієм Левіним і направили йому список питань з планування нападу на Гандзюк та його можливої ролі в цьому. Левін не вийшов на зв'язок, але надіслав аудіозапис зі своїми відповідями.

"Здається, було чоловік п'ять. Може, ще хтось був, не пам'ятаю. Багато було людей. І хтось запропонував її облити лайном. Взяти відро лайна, зайти і облити. Як це зробити? Павловський сказав, що у нього є якийсь чоловік, який проведе усіх цих хлопців, вони зайдуть з якогось входу (кабінет Гандзюк – ред.). Не з центрального, зайдуть прямо в кабінет. Обіллють лайном і відразу це все сфотографують, а потім це все викладуть в інтернет. Була така ситуація", – повідомив Левін.

За його словами, хтось із присутніх під час тієї зустрічі пропонував також кинути Гандзюк в сміттєвий бак. Сам Левін запропонував облити активістку зеленкою, враховуючи той факт, що це найбільш поширена форма розправи над чиновниками в Україні.

Левін розповів, що про "помсту" Ганзюк почали говорити після того, як під стінами Херсонської облдержадміністрації відбувся мітинг проти спалення і незаконної вирубки лісу. Тоді Ігор Павловський запідозрив, що Гандзюк підтримує активіста Олександра Цегельника, який виступав на мітингу, і був його "особистим ворогом". Аудіо відповідей Левіна можна прослухати в блозі "Таємниці Слідства".

Нагадаємо, радника міського голови Херсона і громадську активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою вранці 31 липня 2018 року біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 4 листопада активістка померла.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: