fbpx
Сьогодні
15:43 26 Лис 2019

Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Естонії Юрі Ратасом

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Естонії

Під час офіційного візиту до Естонії Президент України Володимир Зеленський провів переговори з Прем'єр-міністром країни Юрі Ратасом.

Володимир Зеленський відзначив актуальність вивчення провідного досвіду Естонії у сферах діджиталізації, е-урядування та кібербезпеки, передає ОПУ.

"У вас є чудові фахівці у цифровій сфері. Ми хочемо використати ваш досвід у трансформації нашої країни. Бо у нас є великий проект "Держава у смартфоні", – наголосив Володимир Зеленський.

Також було обговорено модернізацію освітньої програми в Україні та збільшення студентського обміну.

"Ми підтримуємо всі освітні ініціативи. У нас нова команда, новий міністр освіти, хочемо підвищити рівень освіти в Україні", – повідомив Зеленський.

Під час переговорів також ішлося про важливість збереження позитивної динаміки зростання обсягів двосторонньої торгівлі та необхідність поновлення роботи Спільної міжурядової українсько-естонської комісії з економічного, промислового та науково-технічного співробітництва.

Президент України поінформував естонську сторону про кроки української влади, спрямовані на поліпшення умов ведення бізнесу та можливостей для залучення інвестицій.

"Ми дуже хотіли б, щоб ви розглядали Україну і як геополітичного партнера, і як країну, куди можна вкладати гроші. Ми дуже зацікавлені у розвитку спільних підприємств в Україні".

Прем'єр-міністр Естонії наголосив, що Україна робить помітні кроки у подоланні корупції.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: