fbpx
Сьогодні
12:40 21 Лис 2019

У російській Карелії випав жовтий сніг, після чого стали масово гинути птахи: фото

У Росії жителі Карелії заявили про екологічну катастрофу.

Минулого тижня у місті Сегежа випав жовтий сніг, після чого стали масово гинути птахи. Городяни скаржаться на брудну воду, задушливий запах, але місцева влада вважає, що екологія в нормі.

Перші тривожні повідомлення з'явилися в соцмережах 12-13 листопада. Спочатку жителі розповідали про "жовтий туман" у Сегежі, потім з'явилися фотографії жовтого снігу, який випав в різних районах міста. А незабаром з'явилися знімки численних мертвих птахів, на яких городяни стали натикатися на вулицях.

карелия желтый снег

Автомобілі жителів міста вкрилися рудим нальотом

Те, що відбувається пов'язують з викидом на місцевому целюлозно-паперовому комбінаті. Однак на підприємстві провину не визнають, стверджуючи, що всі екологічні показники в нормі. Про це ж говорить місцева влада. Останні проби атмосферного повітря і води були взяті співробітниками Росспоживнагляду 18 листопада.

"Перевищення гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин у Сегежі не виявлено. Не виявила такого перевищення і служба екологічного контролю АТ "Сегежський ЦПК . Підприємство працює в плановому режимі, аварійних і екстрених випадків не фіксувалося", – йдеться на сайті адміністрації міста. При цьому факт мору птахів і поява жовтого снігу ніхто так і не пояснив.

карелия желтый снег

У ситуацію втрутилися співробітники СК і прокуратури – відомства почали власні перевірки за фактом того, що сталося. Тим часом жителі міста на сайті change.org створили петицію, адресовану президенту Володимиру Путіну. Вони зажадали вирішити екологічну проблему, яка існує вже довгі роки.

"Відбувається постійний викид хімікатів в повітря, який утворює тумани з їдким запахом. Часом неможливо відкрити вікна, сморід жахлива. Також постійне забруднення води – жовтий, часом коричневий колір, осад, запах. Все це досить серйозно, місто труять, повідомляючи, що показники в нормі. Але ми бачимо зовсім протилежне. У нас гинуть птахи, опади йдуть з жовтими хімічними відходами, це катастрофа. Тут немає нічого в межах норми", – йдеться в петиції.

На даний момент під зверненням вже підписалися понад 1,5 тис. людей.

карелия желтый снег

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: