fbpx
Сьогодні
09:59 20 Лис 2019

Суд відпустив Ляшка під особисту поруку двох депутатів

Бориспільський суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому народному депутату, лідеру "Радикальної партії" Олегу Ляшку, відпустивши його під особисту поруку нардепів Вікторії Сюмар ("Євросолідарність") і Михайла Волинця ("Батьківщина").

Як передає "Інтерфакс-Україна", таке рішення оголосив суддя Бориспільського суду у вівторок увечері.

"Покласти на підозрюваного Ляшка Олега Валерійовича обов'язки, передбачені ст. 190 КПК України, а саме: прибувати на кожну вимогу слідчого прокурора або суду, повідомляти слідчого прокурора або суд про зміну місця проживання, утриматися від спілкування з потерпілим або свідком", – сказав суддя .

Зазначається, що термін дії обов'язків визначено до 17 січня 2020 року.

Інцидент між Ляшком і Герусом стався увечері 6 листопада у залі іноземних делегацій аеропорту "Бориспіль". Голова Радикальної партії обвинуватив Геруса у лобіюванні поправки, що дає можливість закуповувати Україні російську електроенергію. Про те, що сталася бійка, до правоохоронних органів повідомили працівники аеропорту.

18 листопада Ляшко отримав підозру через бійку з Герусом, а також приніс заяву з вимогою про відкриття кримінального провадження проти Геруса за "державну зраду" і "зловживання владою".

Прокуратура повідомила Ляшку про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: