fbpx
Сьогодні
10:26 17 Лис 2019

Бородянський хоче, щоб школярі здавали тест на медіаграмотність

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський вважає, що частина зовнішнього незалежного оцінювання або окремий шкільний іспит має бути на тему медіаграмотності

Про це він сказав під час публічної дискусії: "Свобода слова, захист журналістів та інформаційного простору України від дезінформації", повідомляє Укрінформ.

"Ідея є. Її ще, напевно, зарано вголос проговорювати. Але ми вважаємо, що країна, яка знаходиться в епіцентрі такої потужної інформації війни, як наша, повинна займатися цим питанням (медіаграмотності – ред.), починаючи зі школи. І озвучу не обговорену поки що з Міністерством освіти сентенцію, тому це дуже-дуже наперед, але в принципі я вважаю, що частиною ЗНО або такого тесту, який є фінальним у школі, повинне бути розуміння людиною, як залишатись убезпеченим в інформаційному просторі. Тому ЗНО – дуже потужний інструмент у цьому випадку. Але його треба обережно використовувати, і ми це теж розуміємо. Тому поки це лише ідея – не більше й не менше того", – пояснив Бородянський.

Раніше Бородянський заявив, що в Україні планують запровадити відповідальність для журналістів за маніпуляції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: