fbpx
Сьогодні
22:06 11 Лис 2019

Помпео назвав справжню мету озброєння України Сполученими Штатами

Фото CNN

Нинішня адміністрація США доклала чимало зусиль на підтримку України, у тому числі надавши зброю українському народу та підтримавши антикорупційні реформи в країні.

Про це державний секретар США Майкл Помпео заявив в інтерв'ю телеканалу WCSC-TV, стенограму якого оприлюднив Державний департамент США.

"Я був одним із причетних до американської політики в Україні. Ми були дуже чіткими. Ми хотіли переконатися, що корупція, яка існувала в Україні дуже тривалий час, зменшилась, і президент Зеленський мав можливість це зробити", – зауважив держсекретар США на прохання прокоментувати розслідування з імпічменту, пов'язане з питанням України.

Водночас, зазначив Помпео, президент Трамп хотів також переконатися, "що Володимир Путін не зможе завдавати шкоди народу України". Тому, за його словами, Сполучені Штати забезпечили поставки оборонних систем в Україну.

Також Помпео підкреслив, що попередня адміністрація президента Обами не зробила цього для українського народу. "Вони прийняли рішення надати ковдри. Ми дали їм (українцям – ред.) справжню зброю, і вони могли воювати проти росіян. Я пишаюся тим, що зробила ця адміністрація в політиці щодо України", – підкреслив державний секретар США.

Раніше Віндман заявив, що стенограма розмови Трампа і Зеленського була змінена перед оприлюдненням.

Нагадаємо, що у США перевіряють чи заморожував Трамп допомогу Україні.

Тим часом Трамп заявив, що готовий опублікувати стенограму ще однієї розмови із Зеленським.

Зазначимо, Трамп хотів, щоб генпрокурор назвав його розмову із Зеленським законною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: