fbpx
Сьогодні
12:33 11 Лис 2019

Гончарук закликає Раду розглянути земельні законопроєкти

Фото Reuters

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук закликає Верховну Раду розглянути в останні пленарні тижні 2019 року важливі для врегулювання земельних відносин законопроєкти.

Про це повідомляє "УП" з засідання погоджувальної Ради 11 листопада.

"У нас залишилися три тижні робочих на яких Верховна Рада може ухвалювати закони, тому я прийняв рішення, що сьогодні важливо наголосити на пріоритетах, які уряд просив би Верховну Раду також вважати пріоритетними.

У нас є пакет законопроєктів, що врегульовують земельні відносини. Навіть якщо абстрагуватися від розгляду законопроєкту про скасування мораторію і ринок землі у нас є як мінімум ще 4 законопроєкти, які важливо розглянути.

Це дерегуляція в земельних відносинах –  № 2194, це система прозорих електронних аукціонів щодо прав землю і самих земельних ділянок – № 2195. Вони ніяк самі по собі ринок не відкривають, але є важливими складовими, щоб ринок землі, якщо і коли ринок буде запущений, він відбувався цивілізовано.

Також важливий, на нашу думку, законопроєкт №0858 він врегульовує певні відносини й вдосконалює процедури щодо протидії рейдерству у сферах земельних питань.

І надважливий законопроєкт №2370 про національну інфраструктуру геопросторових даних".

Представник президента в Раді Руслан Стефанчук закликав ВР пришвидшити роботу над проєктами закону щодо покарання за незаконний видобуток бурштину. Також Стефанчук говорив про низку законопроєктів щодо народовладдя.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: