fbpx
Сьогодні
19:18 09 Лис 2019

Гончарук підбив підсумки тижня: чим похвалився

Фото kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук традиційно підбив підсумки тижня.

Наступні результати він виклав у Facebook.

✔️ Україна побила власний рекорд у сфері економіки та фінансів — портфель облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) України, які перебувають у власності нерезидентів, збільшився до 100,99 млрд грн. Завдяки попиту іноземних інвесторів нам вдалося суттєво знизити ставки запозичень і продовжити строк обігу державних облігацій.

✔️ А перед цим, 5 листопада, на аукціонах з продажу ОВДП Мінфін уперше з травня розмістив 4-річні ОВДП. Попит перевищив пропозицію в п'ять разів. Відомство залучило до бюджету 3,14 млрд грн!

✔️ Крім того, Уряд ухвалив проект Бюджету-2020 до другого читання. Він проривний, бо вперше не підвищує податки заради виплати зовнішніх боргів, які фактично сплачує кожен українець. Водночас ми передбачили ефективні механізми заробітку. Це і приватизація, і залучення інвестицій, і легалізація ринків. А головне — рівні правила для всіх.

✔️ Медицина, освіта, інфраструктура — ми на провідні галузі заклали рекордні суми. Знання, здоров'я і комфорт громадян — це реально те, у що ми повинні інвестувати! До речі, ми розпочинаємо добру традицію підтримки молодих вчених. Саме для них ми заклали в Бюджеті 100 млн на конкурс інноваційних проектів.

Він зазначив, що обороноздатність і національна безпека України — це пріоритет пріоритетів.

"Наш Уряд заборонив ввезення в Україну залізничних вагонів з РФ з 20 листопада 2019 року, а не 1 березня 2020, як передбачалось раніше. А Миколаївський бронетанковий завод включили до переліку об'єктів, які не підлягають приватизації", – пише Гончарук.

Також очільник Кабміну підкреслив, що у центрі всіх змін і реформ — людина.

"Уряд виділив 1,2 млрд грн на термомодернізацію понад 2000 будинків. Знайшли гроші на ремонт об'їзної дороги біля Львова та міжнародної траси Київ – Одеса. Закупимо 822 патрульні машини для маленьких міст і селищ", – зазначає він.

Друзі, уже за традицією, підбиваємо підсумки тижня. ✔️ Україна побила власний рекорд у сфері економіки та фінансів —…

Posted by Олексій Гончарук on Saturday, November 9, 2019

"Влада перезавантажується! І сьогодні вступив на посаду новий Голова Національного агентства з питань державної служби — Олександр Стародубцев. Як один із ідеологів реформи державного управління він точно знає, як правильно і чесно знайти професіоналів на державну службу. До слова, з моменту оголошення конкурсів уже близько 500 людей пройшли незалежне тестування, а Комісія рекомендувала Уряду 23 кандидатури на різні вакансії держслужби, причому ці посади — топові, категорії «А». Насамкінець, ми лише запускаємо всі процеси. Це не кінцевий результат тих змін, які МИ з вами розпочали. У нас із вами спільні цілі. І це наші спільні результати", – резюмує Гончарук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: