fbpx
Сьогодні
09:35 05 Лис 2019

Оржель вважає недоцільним об’єднувати держшахти в межах одного холдингу

Міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель вважає недоцільним поєднувати державні вугільні активи в межах одного холдингу.

"Ми не підтримали логіку створення "Національної вугільної компанії". Скажемо відверто, коли ми об'єднуємо щось прибуткове з чимось збитковим – воно стає більш неефективним і там важко розібратися, що необхідно побудувати, модернізувати або ліквідувати", – сказав він в ефірі телеканалу ICTV у понеділок увечері.

Оржель зазначив, що нове керівництво міністерства розуміє проблему зловживань і непрозорості в закупівлях держшахтами, що призводить до їх збитковості та завищення собівартості видобутку вугілля.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів України розпорядженням №1019-р від 6 грудня 2017 року утворив державне підприємство "Національна вугільна компанія", яке повинно було об'єднати більшість державних активів галузі.

У Кабміні Володимира Гройсмана зазначали, що створення нового ДП дозволить оптимізувати структуру вугледобувних підприємств шляхом створення єдиної юридичної особи, сконцентрувати трудові та матеріальні ресурси, досягнувши їх високої ефективності і забезпечивши публічність і прозорість роботи вугледобувних підприємств.

Крім того, прийняття розпорядження має почати процес проведення реформування вугільної галузі шляхом оптимізації непрофільних активів вуглевидобувних підприємств, підвищити їх інвестиційну привабливість, прискорити темпи підготовки шахт до приватизації і привести ціни на вугільну продукцію до економічно обґрунтованого рівня. Водночас ДП так і не почало повноцінно функціонувати.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: