fbpx
Сьогодні
20:50 02 Лис 2019

Лубінець просить Гончарука не зменшувати освітню субвенцію для навчальних закладів зони ООС

Голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець звернувся до прем'єр-міністра Олексія Гончарука з проханням не зменшувати освітню субвенцію для навчальних закладів зони ООС.

Про це він написав у Facebook.

"Новий уряд замість того, щоб займатись оптимізацією житлово-комунальних тарифів, почав займатись оптимізацією малокомплектних шкіл, яка фактично зводиться до їхнього закриття. Ніхто не подумав про практичні наслідки таких кроків: відсутність автобусів, великі відстані між населеними пунктами, бездоріжжя… Все це вимагає додаткового фінансування. А що робить натомість уряд? Зменшує освітню субвенцію!", – пише Лубінець.

Він зазначив, що в Волноваському районі, який розташований на лінії зіткнення, 48 шкіл наступного року не доотримають 34 млн грн для освітян.

"Звертаюсь до голови уряду Олексія Гончарука з наполегливим проханням під час доопрацювання до другого читання законопроекту про Державний бюджет не зменшувати освітню субвенцію для навчальних закладів зони ООС", – закликав голова Комітету.

Нагадаємо, що Лубінець вимагає у Мінекономіки конкретики, як воно забезпечуватиме громадян гідною роботою та зарплатою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: