fbpx
Сьогодні
14:14 31 Жов 2019

Корупційний скандал в Інституті раку: у МОЗ дали можливість виправити помилки до 1 грудня

Андрій Семиволос

На Комітеті з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування заступник міністра охорони здоров'я Андрій Семиволос розповів про результати аудиту в Інституті раку.

Про це повідомляє кореспондент "Рубрики".

"Більшу частину медикаментів та перев'язувальних матеріалів було закуплено в другому півріччі 2019 року, що дає підстави стверджувати про неефективність роботи тендерного комітету, затвердженого наказом інституту", – зазначив Семиволос.

"За результатами оцінки укладених договорів та проведеної процедури закупівель встановлено факти неналежного виконання укладених договорів, ризик неефективного витрачання бюджетних коштів інституту і невчасного постачання ліків та медичних виробів", – розповів він.

За його словами, також була встановлена фактична розбіжність між наявними матеріальними цінностями та даними бухгалтерського обліку. Так, частину частину моніторів у кількості 22 одиниць на суму 56 мільйонів гривень, а вона не відповідає специфікації договору.

Станом на 1 вересня виявлені порушення у підрахунку дебіту та кредиту і недостовірність звітності.

Семиволос наголосив, що результати перевірки державної аудиторської служби вже передали СБУ та Нацполіції, щоб розпочати досудові кримінальні провадження. Уже ведуться слідчі дії.

Водночас, він зазначив, що Мінохорони здоров'я дає можливість виправити певні помилки до 1 грудня.

Зазначимо, Комітет планує провести виїзне засідання в Інституті раку 7 листопада.

Раніше повідомлялося, що МОЗ виявив численні порушення в Інституті раку, матеріали аудиту направили у правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: