fbpx
Сьогодні
10:54 30 Жов 2019

У стенограмі розмови Трампа і Зеленського відсутні деякі важливі фрази, - чиновник Білого дому

Фото Reuters

Підполковник армії США Александр Віндман заявив у конгресі, що в стенограмі розмови президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського, оприлюдненій Білим домом, не вистачає кількох важливих фраз, повідомляє в середу газета The New York Times із посиланням на три джерела, знайомих із ситуацією.

Про це пише Інтерфакс-Україна.

Так, серед заяв, що не потрапили до стенограми, були слова Трампа про те, що йому відомо про наявність аудіозаписів, на яких колишній віце-президент США Джо Байден обговорює корупцію в Україні. Крім того, до стенограми, не ввійшли згадки Володимиром Зеленським компанії Burisma Holdings, в якій працював син Байдена Гантер.

Віндман обіймає посаду директора департаменту Європи Ради національної безпеки США і вважається головним експертом щодо України в Білому домі.

Віндман повідомив, що він намагався внести зміни до стенограми, яку в підсумку оприлюднив Білий дім, додавши туди опущені заяви Зеленського і Трампа, але не досяг успіху в цьому. Він не зазначив причину, через яку ці фрази не було внесено до оприлюдненої стенограми.

Заяви з приводу стенограми Віндман зробив на закритих слуханнях у Конгресі США про спроби Білого дому чинити тиск на владу України.

Восени 2019 року в США розгорівся політичний скандал навколо розмови Трампа і президента України Володимира Зеленського. Причиною стали публікації ЗМІ, які посилаються на інформатора, про те, що Трамп нібито чинив тиск на Зеленського, щоб той розпочав розслідування щодо одного з основних кандидатів у президенти США від Демократичної партії Джо Байдена і його сина Гантера.

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: