fbpx
Сьогодні
12:44 24 Жов 2019

ВСУ відмовився поновити розгляд позову Шокіна про його поновлення на посаді генпрокурора

Касаційний адміністративний суд Верховного суду не виявив обставин для повторного розгляду позову колишнього генерального прокурора України Віктора Шокіна про поновлення на посаді.

Відтак суд залишив у силі попереднє рішення, за яким позов Шокіна був відхилений, передає "Інтерфакс-Україна".

Шокін подавав заяву про поновлення строків розгляду позову за нововиявленими обставинами, однак суд таких обставин не виявив.

На засіданні суду не йшлося про розгляд по суті позову Шокіна про поновлення на посаді генпрокурора: суд розглядав виключно питання наявності підстав для перегляду попереднього рішення, за яким позов Шокіна про поновлення на посаді відхилили.

29 березня 2016 року Верховна Рада відправила генерального прокурора України Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 народних депутатів. Адвокати Шокіна заявляли про кнопкодавство і підкуп при голосуванні за його відставку у 2016 році.

20 квітня 2017 року суд відмовив у позові Шокіна щодо поновлення на посаді Генпрокурора.

13-й генпрокурор Віктор Шокін очолював ГПУ з 10 лютого 2015 до 3 квітня 2016 року.

Останнім часом в ЗМІ ім'я Шокіна згадується в контексті історії з закриттям справи компанії Burisma ("Бурісма"), в якому фігурував син екс-віце-президента США Джо Байдена Хантер, який свого часу обіймав посаду в раді директорів української газової компанії. Йдеться про те, що Шокін нібито був звільнений з посади генерального прокурора України через принципову позицію в даному питанні і небажання припиняти розслідування.

Раніше повідомлялося: Шокін розповів, чому зупинив розслідування проти компанії, де працював син Байдена.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: