fbpx
Сьогодні
14:56 19 Жов 2019

Суд продовжив засідання у справі Гладковського: прокурор наполягає на заставі 100 млн грн

Сторона обвинувачення просить запобіжний захід колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави у 100 млн грн.

Про це журналістам сказав журналістам прокурор Юрій Олефір, передає Рубрика з посиланням на УНН.

"Ми керувались логікою, що ця сума (застави, яка в 10 разів перевищує суму завданих збитків – ред.) повинна бути настільки вагомою для особи, щоб особа не порушувала покладених на неї обов'язків. Разом з тим цей розмір визначається лише як необхідність, встановлена законодавчо, необхідно в даному випадку, в таких правопорушеннях визначати альтернативний розмір застави. Разом з цим ми просимо застосувати саме тримання під вартою. Закон зобов'язує визначати в таких кримінальних правопорушеннях заставу як альтернативний розмір – ми її визначаємо, в такому розмірі, який був би вагомим для особи", – сказав він.

Так, напередодні Олефір під час засідання суду заявив, що сума альтернативої застави становить 100 млн гривень.

"В даному випадку, зважаючи на майновий стан особи, в тому числі на ствердження захисту, що 1,5 млн – це копійки, ми вважаємо, лише такий розмір застави зможе забезпечити належну поведінку", – додав прокурор.

Як зазначалося раніше, суд продовжив засідання у справі Гладковського.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: