fbpx
Сьогодні
20:25 15 Жов 2019

Зеленський ініціює дворічний мораторій на перевірки ФОПів

Президент України Володимир Зеленський доручив запровадити мораторій на перевірки фізичних осіб -підприємців (ФОП) терміном на два роки.

Як повідомили в ОП, його ініціатива стосується всіх категорій ФОП, крім «ризикових», на зразок ювелірного бізнесу.

У свою чергу заступник керівника Офісу президента Юлія Ковалів наголосила, що нові законодавчі ініціативи, які викликали хвилю протестних настроїв, спрямовані «не проти ФОПів, а проти великого бізнесу, який оформлює свою діяльність як групу ФОПів, тим самим зменшуючи обсяг сплати податків».

За її словами, інформація про обов'язковість придбання касових апаратів не відповідає дійсності. Їхню функцію виконуватиме безкоштовна програма від Державної фіскальної служби.

Президент доручив з 1 січня 2020 року відкрити доступ до додатка для безкоштовного тестування.

Самі електронні чеки для ФОПів стануть обов'язковими лише з 2021 року. «Тому ті, хто лякають малих підприємців штрафами за невидачу електронного чека вже з нового року, просто вводять людей в оману або відверто маніпулюють», — наголосила Юлія Ковалів.

Зеленський також виступив за пом'якшення відповідальності за неправильне ведення звітів протягом першого року.

Нагадаємо, що Зеленський прокоментував дії уряду, спрямовані на боротьбу зі схемами мінімізації податкових зобов'язань компаній, що включають використання спрощеної системи оподаткування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: