fbpx
Сьогодні
Фотофакт 22:03 15 Жов 2019

Російського пропагандиста пустили до України, у ДПСУ пояснили чому

Російський ведучий на каналі "Росія-1" і гендиректор телеканалу "Спас", який належить Російській православній церкві, Борис Корчевніков вже кілька днів перебуває в Києві.

У Instagram він повідомив, що отримав нагороду на фестивалі православного кіно "+ Покров", який проходив у столиці з 7 по 10 жовтня за участю представників Української православної церкви Московського патріархату.

Корчевніков встиг відвідати Києво-Печерську лавру, Майдан і зустрівся зі священнослужителями.

У Держприкордонслужбі заявили, що Корчевников не перебуває у списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну, інформує theБабель.

"Державний кордон України перетинають тисячі чоловік за день. Щоб викривати або не допускати в'їзд тих осіб, яким заборонений в'їзд в Україну, поряд з тим, що ми перевіряємо документи, ми використовуємо бази даних. Це можуть бути доручення інших правоохоронних органів або рішення судів. Якщо брати інформацію щодо даної особи, то йому не був заборонений в'їзд", – заявили у відомстві.

Варто відзначити, що в кінці серпня 2014 року Нацрада оприлюднила "чорний список" російських журналістів, в якому значився Корчевніков.

Список був переданий в СБУ для прийняття рішення про заборону в'їзду в Україну за пропаганду війни.

Корчевніков відомий активною підтримкою РПЦ і політики Володимира Путіна. Раніше він вів передачу на російському ТБ і називав Крим "російським", а війну на Донбасі "громадянською, яку почала влада Києва".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: