fbpx
Сьогодні
20:14 11 Жов 2019

В України понад 500 млрд грн проблемних кредитів, - Гончарук

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук на нараді щодо пожвавлення банківського кредитування в Офісі Президента повідомив, що в України понад 500 млрд грн проблемних кредитів.

«Україні довелось витратити величезну кількість коштів – майже 300 млрд грн, щоб захистити вкладників банків та зберегти стабільність фінансової системи. Плюс у нас понад 500 млрд грн проблемних кредитів. Зокрема, більше 400 млрд грн у державних банках. Це гроші, які втратили звичайні люди просто тому, що хтось із боржників відмовився виконувати свої зобов'язання та не повернув гроші. Ми про цю проблему знаємо та працюємо над її вирішенням», – заявив Гончарук.

Щоб повернути кошти платників податків, зберегти фінансову стабільність та відновити активне кредитування, держава має активно працювати над стягненням боргів з позичальників та екс-власників.

«Це питання скоординованої діяльності Генеральної прокуратури, Нацбанку, уряду та судової системи. Важливо, щоб боржники почули, що або вони добровільно повертають кошти, або держава задіє всі інструменти для їхнього повернення», – додав Олексій Гончарук.

Також Гончарук розповів на скільки років вводиться заборона на продаж землі іноземцям.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: