fbpx
Сьогодні
18:02 11 Жов 2019

Шевчук вимагає негайно повернути йому посаду

Поновлений на посаді судді і голови Конституційного суду Станіслав Шевчук вимагає, щоб це рішення виконали негайно.

Про це Шевчук заявив Укрінформу.

"Воно (рішення суду – ред.) у цій категорії справ підлягає негайному виконанню. Конституційний суд має виконати негайне поновлення мене на посаді як голови, так і судді, бо з посади голови мене не звільняли. Мене звільняли з посади судді з надуманих підстав", – каже він.

На запитання, чи проситиме він виплатити йому компенсацію за вимушений прогул, Шевчук відповів: "Я у своєму позові до суду не ставив це питання. Треба подивитися у чинному законодавстві, як це треба робити".

Він також відмовився відповісти на запитання, коли планує піти на своє місце роботи у Конституційний суд.

Нагадаємо, що Окружний адміністративний суд Києва поновив Станіслава Шевчука на посаді судді Конституційного суду України.

Шевчук склав присягу судді Конституційного суду 13 березня 2014 року. 21 лютого 2018 року він був обраний главою Конституційного суду. Саме йому закидають відповідальність за рішення про скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення, прийняте в лютому 2019 року, після якого  НАБУ почало закривати справи про незаконне збагачення чиновників.

Але вже у травні 2019 року судді Конституційного суду підтримали звільнення голови КС Станіслава Шевчука, а замість нього на цю посаду була обрана Наталія Шаптала. Термін її повноважень закінчився 22 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: