fbpx
Сьогодні
12:29 10 Жов 2019

На Львівській митниці проводять обшуки

Фото: З відкритих джерел

Державне бюро розслідувань проводить обшуки на пунктах пропуску, митних постах, а також за місцем проживання працівників Львівської митниці.

Про це повідомила заступниця директора ДБР Ольги Варченко.

Так, раніше співробітники ДБР та СБУ викрили незаконну схему ввезення в Україну з країн ЄС брендового одягу за підробленими документами. Це стало причиною обшуків.

«Орієнтовна вартість кожної партії становить не менше 400 тисяч доларів. Перевіряємо причетність до цієї схемою посадових осіб митниці, які, за попередньою версією слідства, сприяли незаконному переміщенню товару через митний кордон без проходження відповідних митних процедур», — повідомила Варченко.

Наголошується, що одяг ввозили в Україну як секондхенд.

«Такий одяг потрапляв на український ринок без сплати відповідних митних платежів. В результаті, держава отримувала збитки, лише уявіть, як мінімум 1 млн гривень з кожної партії товару», — повідомила заступник директора ДБР.

Також зазначається, що вантажівки, якими везли товар за фіктивними документами, провозили товар через митницю тільки на змінах окремих співробітників митного поста.

«Посадові особи митниці, за домовленістю з організаторами незаконного переміщення товару через митний кордон України, організовували безперешкодне проходження митних формальностей, не вживали заходів контролю стосовно імпортованих ними товарів при перетині державного кордону», — йдеться в повідомленні.

Крім обшуків на Львівській митниці, вони також проводяться за адресами діяльності підприємств-імпортерів, місцями проживання їхніх керівників, а також організаторів. Під час обшуків документується причетність фігурантів справи до протиправної схеми.

Процесуальне керівництво здійснює Генеральна прокуратура України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: