fbpx
Сьогодні
14:00 08 Жов 2019

Росія пропонує продовжити чинний контракт на транзит газу

Фото: З відкритих джерел

Міністр енергетики Росії Олександр Новак напередодні нового раунду тристоронніх переговорів про транзит російського газу, запропонував продовжити чинний контракт на транзит на 1 рік. Україна хоче укласти договір на транзит газу терміном на 10 років.

«З точки зору нормативної бази можна взяти старий контракт та продовжити його на якийсь час, як сказав президент (Володимир Путін), до 1 року можна продовжити», — заявив Новак російським ЗМІ.

Зазначимо, що на тристоронніх переговорах про транзит російського газу через Україну, українська та європейська сторони підтримують укладання договору на транзит газу терміном щонайменше 10 років. Росія хоче укласти максимально коротку угоду, бо сподівається добудувати газогони в обхід України у 2020 році.

«Що стосується української ГТС, це одна з інфраструктур, вона має на конкурентних засадах конкурувати з іншими, забезпечувати рівні конкурентні ціни на прокачку газу», — додав Новак.

Новий раунд тристоронніх переговорів про транзит російського газу через ГТС України до Європи за участю України, РФ та Єврокомісії має відбутися 28 жовтня.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: