fbpx
Сьогодні
11:47 08 Жов 2019

На єдиному сміттєвому полігоні Одеси почалося будівництво станції дегазації

В Одесі на єдиному працюючому полігоні твердих побутових відходів Дальницькі кар'єри стартувало будівництво станції дегазації. Спалений газ будуть перетворювати на електрику.

Таку інформацію передає Думская.

Проектом загальною вартістю понад 100 мільйонів євро займається місцева міська влада разом з компанією-інвестором Clear Energy – минулого тижня на місці будівництва була закладена капсула.

Роман Микитчик, заступник директора компанії, повідомляє наступне: «На першій стадії ми будемо отримувати газ метан з тіла полігону і спалювати його. Тут буде встановлена електростанція потужністю 3 МВт, найбільша в Україні, а вироблену таким чином електрику ми будемо за зеленим тарифом продавати в мережу».

Одеса станція дегазації

Віце-мер Павло Вугельман зазначив, що дегазація полігону є вирішенням найважливішї екологічної проблеми: «Цей полігон, найбільший в області, вже багато років потребує вирішення цієї проблеми, … я радий, що українська компанія, яка вже веде подібну діяльність на 14 полігонах по всій країні, буде працювати і з нами».

Наступним же етапом реалізації проекту стане будівництво заводу з сортування та переробки побутових відходів, а потім комплекс перейде до енергетичної утилізації сміття.

Одеса станція дегазації

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: