fbpx
Сьогодні
12:28 07 Жов 2019

В Україні відбудеться масштабне інженерне шоу Interpipe TechFest: коли і що там презентують

19−20 жовтня у Дніпрі відбудеться великий фестиваль науки та сучасних технологій. Interpipe TechFest — два дні, що присвячені досягненням української індустрії, науковим шоу та технологічним wow-атракціонам.

Interpipe TechFest – головне інженерне шоу України, фестиваль науки техніки та сучасних технологій, мета якого – повернути інженерію, науку та промисловість на порядок денний сучасного українця; підвищити інтерес молоді до точних і природничих наук, стимулювати усвідомлений вибір технічної професії.

В експозоні четвертого техфесту — 11 локацій, а також зони технічних змагань, стартапів та open-air лекторій, де у форматі «просто про складне» розповідатимуть про різні наукові теми.

Головних "родзинок" заходу в цьому році декілька:

  • виступ єдиного у світі рок-гурту роботів, який привезуть з Берліна;
  • найбільша в Україні виставка трансформерів та металевих моделей роботів з популярних кіносвітів;
  • масштабний хімічний дослід та атракціон з машиною Голдберга.

Вразити відвідувачів експозиції обіцяють зразки військової техніки та Space Center — зона, де українські конструкторські бюро покажуть своє обладнання, справжні космічні апарати та моделі ракет. Не менш цікавою обіцяє стати і алея стартапів, де будуть презентовані найбільш відомі розробки українських винахідників.

Також частина експозони буде присвячена темі освіти. В локації technical education можна буде зустрітися з представниками провідних технічних вишів України та інноваційних освітніх мереж. Компанії-виробники представлять новітнє навчальне обладнання з мехатроніки, біоніки та робототехніки, а студенти покажуть власні технологічні винаходи.

В open-air лекторії гостей чекають виступи 23 спікерів — серед яких науковці, журналісти, футурологи і навіть аналоговий астронавт. Теми лекцій — «Прогулятися Марсом, залишаючись на Землі: досвід аналогових астронавтів», «Як технології змінюють бізнес та світ», «Застосування технологій штучного інтелекту» «Від Землі до комет, або Як стати фіналістом програми NASA «Нові рубежі» та інші.

Також нагадуємо, В Україні запустили новий онлайн-курс про політику та культуру

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: