fbpx
Сьогодні
16:17 05 Жов 2019

У Зеленського хочуть закінчити війну на Донбасі за один рік, в інакшому випадку - стіна по лінії зіткнення

Президент Володимир Зеленський і його команда хочуть закінчити війну на Донбасі за один рік.

Про це йдеться у статті УП "Заміна мерів і "формула Штайнмайєра". Як Зеленський готує місцеві вибори".

Зазначається, що Зеленський і його команда поставили собі, як розповідають в президентському оточенні, "внутрішній дедлайн" – війну на Донбасі слід закінчити за рік.

Нагадаємо, 1 жовтня Україна погодила так звану "формулу Штайнмайєра", суть якої полягає у врегулюванні конфлікту на Донбасі через надання тимчасового особливого статусу окремим територіям Донбасу після проведення там місцевих виборів. Легітимність виборів мають підтвердити спостерігачі ОБСЄ.

Наразі, за даними джерел в МЗС, в Офісі президента покладають величезні сподівання на саміт лідерів "Нормандської четвірки". У команді президента сподіваються, що він відбудеться уже у жовтні.

На цьому саміті, як кажуть на Банковій, або буде досягнути проривний прогрес, або "доведеться будувати по лінії зіткнення стіну, і це не метафора".

Якщо зустріч "нормандської четвірки" буде успішною і Україна зуміє відстояти свої позиції, то на непідконтрольній нині території Донбасу доведеться проводити місцеві вибори. І зробити це потрібно буде у 2020 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: