fbpx
Сьогодні
09:14 05 Жов 2019

Екологи Бельгії заплатять 30 тис. євро за інформацію про зниклу вовчицю Найю

Екологи пропонують винагороду в розмірі 30 тис. євро за інформацію, яка може бути відома про смерть одного з останніх вовків у Бельгії. 

Три приватних екологічних групи – "Спільнота Фландрії з захисту птахів", "Права тварин" та "Центр допомоги природі" – спочатку запропонували 20 тис. євро за інформацію про вовчицю Найю. У четвер "Спільнота Фландрії з захисту птахів" оголосила, що неназваний бельгійський бізнесмен передав їм ще 10 тис. євро у фонд з пошуку тварини, пише BBC.

Вовчиця Найя, яка народилася в східній Німеччині, вперше була помічена на північному сході Бельгії в січні 2018 року. Пізніше до неї приєднався самець на ім`я Август.

Представник Науково-дослідного інституту природи і лісу (INBO) повідомив, що Найя в останній раз з'явилася в їх системі відеоспостереження 10 травня. У той час вона була вагітна і повинна була народити.

Пізніше камери спостереження зафіксували, як вовк Август приносив здобич в їхнє лігво для дитинчат. Але вчені сказали, що він перестав робити це через два тижні і знову вів себе як самотній вовк, що було ознакою того, що Найя і її дитинчата мертві.

Вовк Август – один з трьох диких вовків, що залишилися в Бельгії. Два інших знаходяться у франкомовному регіоні Валлонія.

Місцеві природоохоронні агентства заявили, що ні Найя, ні її дитинчата не були помічені мережею відеокамер з травня. Вони припустили, що батарейки на її нашийнику, що дозволяє відслідковувати переміщення, були зношені.

Кілька природних груп звинуватили мисливців у зникненні тварин.

"Все свідчить про те, що суспільство більше не вважає прийнятними випадки, коли деякі люди дають собі право вирішувати, яким тваринам дозволено жити", – йдеться у заяві групи.

Звертаючись до місцевих ЗМІ, фламандська асоціація мисливців назвала звинувачення "скандальними" і заявила, що може подати позов про дифамацію проти двох бельгійських природоохоронних груп.

Вовки були виловлені у багатьох європейських країнах понад століття тому, але поступово мігрували через континент назад.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: