fbpx
Сьогодні
16:43 04 Жов 2019

Рябошапка запевнив, що реформа ГПУ відбудеться за 2 роки

Вкотре в Україні починається реформа прокуратури. 4 жовтня керівник ГПУ (Генпрокуратуру планують перейменувати в Офіс генпрокурора) Руслан Рябошапка заявив про запуск другого етапу реформи, і обіцяє завершити оновлення за 2 роки.

Про такі наміри повідомив  під час  брифінгу ГПУ.

Рабошапка запевнив, що реформа прокуратури відбудеться за 2 роки, але він сподівається, що це відбудеться раніше: «У найближчих планах завершити до нового року завершити реформу, перетворивши ГПУ в Офіс генпрокурора. Протягом першого кварталу зробити переатестацію в обласних прокуратурах і до 1 вересня завершити переатестацію в районних прокуратурах. Тобто, протягом року завершити переатестацію (що включає в себе і знання законодавства, і тестування загальних навичок, і етап співбесід) і після того ми будемо бачити кількість вакантних посад і наші потреби»

Перший заступник генпрокурора Віталій Касько зазначив, що реформа ГПУ яка почалась у 2015-му не здійснилась, бо не було політичної волі, а тепер – є і реформа не буде «фасадною»: «Наша пропозиція змін стосується оновлення прокуратури зверху, починаючи з Генеральної прокуратури, яка не просто буде перейменована, але й всі працівники цієї прокуратури пройдуть багаторівневі тести, атестації і перевірки на доброчесність. І врешті-врешті, буде запущена свіжа кров в Офіс генерального прокурора, в обласні прокуратури і вкінці вже в прокуратури окружні, або як раніше вони називались місцеві».

Нагадаємо, ГПУ переглядає епізод, в якому фігурує Хантер Байден

При цьому Зеленський заявив, що Київ не проводитиме жодних розслідувань за наказом інших країн

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: