fbpx
Сьогодні
12:33 04 Жов 2019

ГПУ переглядає епізод, в якому фігурує Хантер Байден

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що епізод із закриттям справи компанії Burisma буде переглянутий, як і низка інших проваджень, фігурантом якої був в тому числі син екс-віцепрезидента США Джо Байдена Хантер.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Зараз ми проводимо аудит тих проваджень, які здійснювалися раніше Генеральною прокуратурою. В тій сфері, про яку ви говорите, де можуть бути причетними і можуть бути фігурантами Злочевський (ексміністр екології Микола Злочевський — ред.), Курченко (український бізнесмен Сергій Курченко — ред.) та інші люди або компанії – таких проваджень півтора десятка. Ми зараз переглядаємо всі провадження, які були закриті або роздроблені, або розслідувалися раніше, для того, щоб прийняти рішення в тих випадках, де були прийняті незакон ні процесуальні рішення, переглянути їх», — сказав Рябошапка.

Відповідаючи на питання про свою реакцію на згадку його прізвища в стенограмі розмови президента України Володимира Зеленського і президента США Дональда Трампа, він сказав: «Моя реакція була спокійною і професійною. Прокуратура поза політикою».

Також Рябошапка заявив, що на нього не чинився тиск ні в якому кримінальному провадженні, в тому числі в справі компанії Burisma.

«Ніхто ні з закордонних, ні вітчизняних чиновників, політиків, не чиновників не дзвонив мені і не намагався вплинути на мої рішення щодо конкретних кримінальних проваджень», — сказав він.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що Київ не проводитиме жодних розслідувань за наказом інших країн.

При цьому Трамп хоче, щоб Україна і Китай провели розслідування щодо Байдена.

Також ЗМІ писали, що Трамп відкликав Йованович через її спротив розслідуванню щодо Байдена.

Крім того, Шокін розповів, чому зупинив розслідування проти компанії, де працював син Байдена.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: