fbpx
Сьогодні
20:51 02 Жов 2019

Віцеспікер Ради заявила, що влада має "розшифрувати" суспільству зміст "формули Штайнмаєра"

Суспільство має отримати від влади максимально доступні та зрозумілі відповіді на питання щодо змісту "формули Штайнмаєра" та її можливих наслідків.

Про це у Facebook написала віцеспікер Ради Олена Кондратюк.

"Переконана, Верховна Рада України має проявити весь свій патріотизм, професіоналізм та державницьку позицію для того, щоб настав мир на прийнятних для нашої країни умовах. Не може бути жодного відступу від червоних ліній, якими є наш суверенітет, незалежність і територіальна цілісність, право на власний європейський та євроатлантичний вибір", – зазначила вона.

Віцеспікер додала, що суспільство має отримати від влади максимально доступні та зрозумілі відповіді на питання щодо змісту "формули Штайнмаєра" та її можливих наслідків. "Брак інформації та комунікації породжує недовіру і тривожні очікування. Це може призвести до дестабілізації внутрішньої ситуації в країні. Внутрішні чвари й відсутність консолідованої позиції політикуму та суспільства щодо шляхів досягнення миру на Донбасі – вигідні, насамперед, Кремлю", – уточнила вона.

Політик вкотре підкреслила, що політичне врегулювання на сході неможливе, якщо не буде розв'язане питання безпеки – спочатку звільнення полонених, виведення окупаційних військ, роззброєння незаконних збройних формувань та отримання контролю над українським кордоном, а лише потім вибори за українським законодавством в органи місцевого самоврядування в окремих районах Луганщини та Донеччини.

"Це та українська формула завершення російсько-української війни на сході, яку має напрацювати та впроваджувати Верховна Рада України", – зазначила вона і додала, що зараз "Український парламент стоїть перед історичним викликом".

Нагадаємо, на столичному Майдані Незалежності знову зібрався мітинг проти капітуляції.

Раніше Зеленський провів зустріч з головами парламентських фракцій.

До цього Зеленський заявив, що Україна підтвердила текст "формули Штайнмаєра", яка у подальшому увійде до нового закону щодо статусу Донбасу.

На це активісти під ОПУ вирішили влаштувати протест.

Раніше стало відомо, що українська сторона в Тристоронній контактній групі в Мінську погодила "формулу Штайнмаєра.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: