fbpx
Сьогодні
22:13 15 Вер 2019

Волкер пообіцяв не підштовхувати Україну до виборів на Донбасі на умовах Росії

Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер, запевнив, що Україну не підштовхуватимуть до виборів на Донбасі, доки триває російська окупація

Про це повідомляє ТСН.

"Я не бачу сценарію, коли Україну будуть підштовхувати до проведення виборів, коли території залишаються окупованими. Реалізація "формули Штайнмаєра" можлива тільки після того, як вибори відбудуться", – сказав Волкер

За його словами, Франція та Німеччина також не бачать можливостей для місцевих виборів в середовищі, яке контролюють російські сили.

"Я часто спілкуюся зі своїми французькими і німецькими колегами, і знаю, що вони не бачать можливостей для місцевих виборів в середовищі, яке досі контролюють російські сили", – запевнив Волкер.

Спецпредставник США підкреслив, що для того, щоб "формула Штайнмаєра" була реалізована, потрібно перш за все, щоб Росія вивела війська.

"Формула Штайнмаєра" починається з виборів, але спочатку ми повинні прийти до цієї точки, щоб були вільні вибори", – сказав Волкер.

Коментуючи можливе зняття санкцій з Росії, спецпредставник США запевнив, що санкції, введені за окупацію Криму, будуть залишатися настільки довго, наскільки Росія буде продовжувати окупацію півострова.

При цьому він зазначив: якщо Росія виконуватиме Мінські угоди то США будуть розглядати ослаблення санкцій, введені за їх невиконання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: