fbpx
Сьогодні
16:34 07 Вер 2019

У Нідерландах невдоволені видачею Цемаха, Зеленський запевняє, що його встигли допитати

Нідерланди змогли допитати колишнього бойовика угруповання "ДНР" Володимира Цемаха у справі МН17 і просили Україну не видавати його Росії.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За даними телеканалу NOS, нідерландські слідчі допитали Цемаха перед тим, як його обміняли на українських в'язнів. Щоб зробити допит можливим, Україна відклала передачу Цемаха до Росії на деякий час після тиску Нідерландів.

Видання De Telegraaph повідомляє, що Блок написав депутатам, що в уряді шкодують, що Цемах був виданий Росії. В уряді побоюються, що тепер його неможливо буде притягнути до відповідальності.

"Уряд даремно намагався дійти до найвищого рівня керівництва, намагаючись переконати Україну, що Цемах не повинен бути частиною більшого обміну в'язнями", – цитує видання лист Блока.

Водночас, Володимир Зеленський підтвердив інформацію про допит Цемаха після зустрічі політв'язнів у "Борисполі".

"Допитали і не тільки перед поверненням і скажу вам чесно, якщо ви не будете на мене тиснути, я не буду казати прізвище, тому що я обіцяв європейським лідерам, з якими ми проговорили момент і час, який потрібен для допитування і всіх слідчих дій. Ми все це зробили. Усе, що просили… це було дуже складно, я дуже боявся, що через це у нас може зірватися обмін. Але я радий, що ми все виконали", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, за словами Баканова, Росія не бажала проводити обміну без Цемаха.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: