fbpx
Сьогодні
15:08 04 Вер 2019

UNIT.City виходить на міжнародний рівень

Перший етап запуску UNIT.City, яким керували Макс Яковер та Максим Бахматов, успішно завершився

У діючих керуючих партнерів Макса Яковера (CEO) та Максима Бахматова закінчуються трирічні контракти. Наступним кроком у розвитку UNIT.City стане вихід компанії на міжнародний рівень. Цим займеться нове керівництво на чолі із генеральним директором Домініком Піоте.

«UNIT.City виходить на новий рівень. Я хочу, щоб більше міжнародних компаній відкривали свої офіси тут і запрошували до своєї команди українських айтішників, які давно зарекомендували себе висококласними спеціалістами. Для того, щоб це якомога швидше стало реальністю, ми запросили очолити інноваційний парк людину з досвідом роботи в Кремнієвій долині — француза Домініка Піоте, — розповідає Василь Хмельницький, засновник інвестиційної групи UFuture. — Завдяки досвіду Домініка і його знанням UNIT.City має всі шанси на прорив до інноваційної системи світу. Вдячний Бахматову та Яковеру за внесок у розвиток інноваційного парку, який перетворив сміливий стартап на унікальний проект міжнародного рівня».

UNIT.City Домінік Піоте

Що було зроблено за 3 роки

Яковер та Бахматов очолили інноваційний парк в кінці 2016 року на запрошення засновника інвестиційної групи UFuture Василя Хмельницького. UNIT.City розташувався на території колишнього Київського мотоциклетного заводу. Проект стартував зі школи UNIT Factory. Навесні 2017-го відбулася публічна презентація майбутнього містечка інновацій.

За три роки в парку, крім UNIT Factory, було побудовано 5 бізнес-кампусів на 27 тисяч кв.м, коворкінг Chasopys.UNIT, 4 лабораторії, безкоштовний спортивний комплекс та кілька кафе. Два кампуси, центральну площу, а також арт-об'єкт повинні відкрити до кінця року. В цьому році в UNIT.City також почали будувати житло, яке має зайняти близько 30% всієї площі.

«Когда мы начинали, понятия «инновационный парк» на рынке даже не существовало. Это абсолютно новое явление для Украины, поэтому мы писали концепцию и стратегию с нуля, рассказывает Макс Яковер, экс-СЕО и управляющий партнер UNIT.City. Теперь UNIT.City уже не просто узнаваем — это феномен, который копируют. Знаю, что почти каждый город в стране теперь хочет открыть у себя маленький UNIT. Нам с командой удалось построить бренд, запустить экосистему, наполнить пространство резидентами, событиями и жизнью, заложить основы сообщества. Сейчас для UNIT.City время переходить к следующей стадии и выходить за пределы Украины».

«Коли ми починали, поняття «інноваційний парк» на ринку навіть не існувало. Це абсолютно нове явище для України, тому ми писали концепцію та стратегію з нуля, розповідає Макс Яковер, екс-СЕО та керівний партнер UNIT.City. Тепер UNIT.City вже не просто пізнаваний це феномен, який копіюють. Знаю, що майже кожне місто в країні тепер хоче відкрити у себе маленький UNIT. Нам з командою вдалося побудувати бренд, запустити екосистему, наповнити простір резидентами, подіями та життям, закласти основи спільноти. Зараз для UNIT.City час переходити до наступної стадії та виходити за межі України».

За словами Яковер, за три роки парк став домівкою для майже 110 компаній, R&D-центри відкрили такі світові гіганти як Syngenta, партнерами стали Microsoft, Amazon, Visa, Lenovo та ін. Команда екосистеми зробила більше 25 проектів (в тому числі, 8 галузевих гайдів), спрямованих на розвиток культури підприємництва та інновацій. У UNIT.City відбулося понад тисяча заходів. Більш докладне портфоліо можна вивчити за посиланням.

UNIT.City Домінік Піоте

«Коли ми приходили в UNIT.City, що тут було? Кампус UNIT Factory посеред занедбаного мотозаводу, останній мотоцикл з якого виїхав в середині 2000-х. Сьогодні це інноваційний парк на 30 тисяч квадратних метрів, з 110+ компаніями, сформованим ком'юніті, чіткими планами на подальше будівництво, чергою з майбутніх резидентів та затвердженою стратегією. Я саме такі проекти і люблю — прийти на занедбане підприємство, розруху й бруд, створити щось нове, наповнене смислами, відбудувати процеси, — це мій профіль. Лід наша команда прорубала, гіпотези UNIT.City перевірені, а це значить, моє завдання тут виконане. Це вже не стартап, значить, пора виводити інноваційний парк на новий рівень, розповідає Максим Бахматов, екс-керівний партнер UNIT.City. Такі проекти, як UNIT.City, впливають як на екосистему інновацій, так і на інфраструктуру міста, імідж Києва та України в цілому, змінюють саме розуміння інновацій та культуру підприємництва в країні. Певен, разом з новим CEO проєкт набере ще більшу швидкість, зробивши Київ епіцентром інновацій, як мінімум, Східної Європи».

Хто такий Домінік Піоте

Домінік Піоте визнаний експерт в області цифрових технологій. Домінік більше 20 років займається цифровими трансформаціями для компаній зі списку Fortune 500, як в якості консультанта, так і в якості корпоративного менеджера. Раніше пан Піоте займав посаду СЕО інноваційного агентства Fabernovel US. Всього за рік він подвоїв розміри й доходи компанії, а також підтримав відкриття Fabernovel в Азії. До цього Домінік був власником компанії Rebellion Lab, яка займалася розробкою цифрових стратегій та консалтингових послуг в Кремнієвій долині. Згодом Піоте успішно продав Rebellion Lab компанії Fabernovel.

UNIT.City Домінік Піоте

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: