fbpx
Сьогодні
15:37 31 Сер 2019

Зеленський та Дуда закликали ЄС зберегти антиросійські санкції

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський та глава Польщі Анджей Дуда закликали Європейський союз зберегти політику санкцій щодо Росії

Про це глави держав заявили на спільній прес-конференції у Варшаві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Зеленського без виконання Мінських домовленостей і відновлення територіальної цілісності України санкції щодо Росії можуть тільки посилюватися.

"Ми скоординували наші подальші кроки для припинення війни на сході України і повернення окупованого Криму. Наша спільна і принципова позиція – без цілковитого виконання мінських домовленостей, без відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визначених межах санкції ЄС можуть переглядатися тільки у напрямку їх посилення, а не навпаки", – сказав Зеленський.

Дуда підкреслив, що політика санкцій щодо Росії через ситуацію з територіальною цілісністю України має бути продовжена.

"Україна повинна повернути свою територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Сьогодні територія України окупована – Крим, а також Луганська і Донецька області – ці території повинні повернутися до України. Наша позиція в цьому контексті відносно Росії однозначна: ми вважаємо, що політика санкцій повинна бути продовжена, оскільки це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися міжнародного права", – зазначив Дуда.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: