fbpx
Сьогодні
15:14 31 Сер 2019

Зеленський пообіцяв Дуді скасувати мораторій на ексгумацію польських поховань

Фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою у суботу, 31 серпня 2019 року, висловився на підтримку польської ініціативи з приводу вільного дослідження місць поховання етнічних поляків на Волині

Про це заявив Дуда на спільному брифінгу з Зеленським у Варшаві, передає Еспресо.TV.

"Щоб кожна людина, яка була вбита, яка загинула, була вшанована – отримала своє ім'я, прізвище, щоб вона мала на могилі пам'ятник, щоб на табличці було її прізвище. Щоб на братських могилах ці моменти були реалізовані. А для того щоб це було реалізовано, потрібні ексгумаційні роботи", – зазначив президент Республіки Польща.

"І я просив пана президента щоб цей мораторій, запроваджений попередньою владою України був скасований. Пан президент заявив мені, що зараз новий уряд є на етапі формування, і пан президент обіцяв мені, що це питання буде реалізовано", – сказав Дуда.

За його словами, вивчення масових поховань поляків в Україні "має сьогодні фундаментальне значення".

"Це дуже важливо. Бо це вшанування найближчих. Це питання того, щоб людина знала, де своєму прадіду, діду чи батькові запалити свічку, щоб там можна було прихилити голову. Щоб було місце пам'яті", – наголосив польський президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: