fbpx
Сьогодні
20:13 31 Сер 2019

Разумков обіцяє, що депутати голосуватимуть за відбитком пальця, але коли - не уточнює

Фото Reuters

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в парламенті впровадять голосування за відбитком пальця, аби побороти кнопкодавство, проте терміни реалізації проєкту назвати він не зміг.

Про це Разумков сказав у розмові з журналістами, передає УНІАН.

За його словами, спочатку в Раді треба запустити систему голосування «Рада-4», але вона хоч і має сенсорну кнопку, не здатна ідентифікувати конкретну особу.

«Для того, щоб дійсно відійти від кнопкодавства та забути про таку ганебну практику, треба, щоб це була не лише сенсорна кнопка, а щоб це була саме кнопка, яка буде фіксувати індивідуальність того чи іншого народного депутата — а це відбиток пальця. Я думаю, що було б непогано. Зараз майже в кожному смартфоні є така функція», — сказав він.

Ймовірні терміни впровадження такого виду голосування Разумков назвати не зміг, але пообіцяв зробити все, аби це було «якомога швидше».

Він додав, що є проблеми із впровадженням системи «Рада-4».

«Зараз йшла мова лише про сенсорну кнопку, але вона не сертифікована. Ми про це говорили. Вона не передбачена регламентом, на неї не дає гарантію установа, яка її імплементувала. І фактично, вона вже 11 років знаходиться у сплячому режимі», — розповів він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: