fbpx
Сьогодні
09:19 30 Сер 2019

Герасимов пояснив демарш "Європейської солідарності"

"Європейська Солідарність" покинула сесійний зал Верховної Ради, тому що відбувається голосування за законопроекти, які не пройшли розгляд відповідно до процедури, і їх не бачили навіть депутати від монобільшості.

Про це заявив співголова фракції політичної партії "Європейська Солідарність" Артур Герасимов.

Він твердить: навіть у "Слузі народу" проекти, які виносяться на голосування не бачив ніхто, а їх текстів на сайті парламенту не існує.

"Ми не можемо бути присутніми при такому ґвалтуванні закону і Конституції України. Ми передали численну кількість звернення до правлячої монобільшості все ж таки зробити все за Регламентом… Але, на жаль, реакції не було. Якщо вони хочуть зробити так – питань нема. Але є чіткі норми Регламенту, вони досить прості. Просто треба їх дотримуватись", – сказав він.

Співголова фракції зауважив, що в залі парламенту "відбувається, щось незрозуміле", тому фракція прийняла рішення покинути сесійну залу.

Водночас він нагадав, що фракція проголосувала за скасування депутатської недоторканності. Артур Герасимов нагадав, що цей законопроект подав до Верховної Ради п'ятий президент України Петро Порошенко.

Артур Герасимов також додав, що фракція голосувала проти кадрових призначень. Однак він наголосив, що фракція залишається в опозиції до правлячої партії, а не до українського народу.

"Ми обов'язково будемо підтримувати правлячу партію у всьому, що стосується нашого руху до НАТО, Євросоюзу, у всьому, що стосується збереження нашої територіальної цілісності, суверенітету. Але рішення, тим більше як ви бачите не розуміє взагалі ніхто, що відбувається в залі, як на мене руйнують парламентаризм", – сказав він.

Нагадаємо, учора фракція "Європейська Солідарність" покинула залу парламенту.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: