fbpx
Сьогодні
12:40 27 Сер 2019

Бекірова випустили із СІЗО

Центральний районний суд Сімферополя в анексованому Росією Криму випустив кримськотатарського активіста Едема Бекірова із СІЗО.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Центральний районний суд Сімферополя змінив запобіжний захід Едему Бекірову, обвинуваченому в незаконному обігу вибухових речовин і боєприпасів, і відпустив його з СІЗО під зобов'язання про явку в суд.

Цю інформацію підтвердив і його адвокат Антон Наумлюк.

Довідка 

В кінці листопада 2015 року в Генічеському та Чаплинському районах Херсонської області кримськотатарські активісти під керівництвом бізнесмена Ленура Іслямова і бійці забороненого в Росії «Правого сектору» підірвали лінії електропередач, тим самим позбавивши Крим світла.

Бекіров під час енергоблокади теж був на місці подій. На фотографіях він сидить за столом разом з Іслямовим і дружиною, ніякої зброї поруч немає. У 2014 році він, за словами його рідних, допомагав українським військовим, які виїжджали з родинами з уже окупованого Криму.

Його затримали о 8:30 ранку 12 грудня 2018 року, коли він пробував проїхати до Криму через адміністративний кордон, щоб побачитися зі своєю 78-річною тещею, з якою він дуже близький, і дочкою, яка залишалася на півострові.

В ув'язненні Бекіров пробув 258 днів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: