fbpx
Сьогодні
14:49 25 Сер 2019

У Німеччині представили міське аеротаксі

Фото Volocopter

Німецький розробник Volocopter представив свій перший серійний електричний літальний апарат з вертикальним зльотом і посадкою.

Двомісне повітряне таксі, яке отримало назву VoloCity, має зробити свій перший рейс протягом 18 місяців, пише Flightglobal.

Називаючи VoloCity «найпотужнішим з усіх Volocopter», стартап заявляє, що сертифікує літак з батарейним живленям відповідно до нових правил Агентства з авіаційної безпеки Європейського союзу, які були представлені в липні.

«Він строго розроблений з урахуванням вимог міської повітряної мобільності», — говорить виконавчий директор Volocoper Флоріан Рейтер.

VoloCity включає в себе зміни та покращення, виявлені після більш ніж 1000 рейсів з прототипами більш ранніх поколінь, повідомляє компанія.

Конструкція зберігає конфігурацію Мультикоптер поточного випробувального літака, відомого як X2, але компанія удосконалила аеродинаміку балок, в яких розміщені 18 роторів літака. Також був доданий новий стабілізатор для збільшення підйомної сили і стійкості в польоті.

Новий апарат, як очікується, буде мати дальність 35 км, максимальну швидкість 110 км / год і зможе перевозити двох людей і ручну поклажу. Пілотована версія з'явиться на ринку першою, а автономний VoloCity, як очікується, з'явиться пізніше.

Для зльоту і посадки VoloCity будуть використовуватися спеціальні майданчики VoloPort. Останні розробляються спільно Volocopter і британською компанією Skyports.

Перший майданчик для аеротаксі Volocopter планується показати в кінці 2019 року в Сінгапурі. З неї прототип Volocopter X2 буде здійснювати демонстраційні польоти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: