fbpx
Сьогодні
13:46 25 Сер 2019

Попереду – "Слуга народу": Разумков показав схему розсадки депутатів у Раді

Фото УНІАН

У Верховній Раді — новий принцип розсадки депутатів. Партія чинного президента України Володимира Зеленського зайняла більшу частину сесійної зали у парламенті.

Схему розсадки депутатів показав лідер політичної сили Дмитро Разумков. Документ був затверджений 20 серпня. Під ним стоїть підпис представників всіх політичних сил.

розсадка депутатів

За затвердженою схемою депутати від політсили "Слуга народу" повністю займуть перші дев'ять рядів від трибуни. Кілька місць їх буде трохи далі.

29 представників партії "Європейська солідарність" займуть місця праворуч від трибуни в дальній частині залу. Ззаду по центру розміщені 21 людина від "Голосу", 28 від "Батьківщини" і позафракційні нардепи. Зліва від трибуни будуть перебувати 48 депутатів від партії "Опозиційна платформа – За життя".

Зазначимо, у попередніх скликаннях Верховної Ради навпаки біля трибуни перебували позафракційні депутати і менші політсили.

розсадка депутатів

Інфографіка: УП

Отже, партія "Слуга народу" займатиме всю передню частину залу перед трибуною, а також контролюватиме проходи до трибуни, місце спікера та ложу уряду. Всі інші фракції змістили в задню частину зали.

Також тепер телевізійна трансляція засідання Ради показуватиме лише представників "Слуги народу", оскільки камери охоплюють в основному ближчу до президії частину зали.

Таке розташування стало нововведенням "Слуги народу".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: