fbpx
Сьогодні
10:18 22 Сер 2019

Росія розширює ядерний запас задля протидії США, - глава Пентагону

Вибухи на військовому полігоні в районі російського міста Северодвінськ можуть свідчити про те, що РФ намагається розширити свій ядерний арсенал.

Про це заявив міністр оборони США Марк Еспер в інтерв'ю Fox News, про що повідомляє Укрінформ.

"Очевидно, що вони (росіяни – ред.) намагаються розширити свій стратегічний ядерний арсенал, щоб діяти проти США", – заявив він.

Глава Пентагону наголосив на необхідності включити нове озброєння, яке прагне отримати Росія, в Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО) в разі його продовження.

"У міру того, як люди говорять про новий Договір про скорочення стратегічної ядерної зброї, ми говоримо — послухайте, якщо буде продовження Договору СНО, то ми маємо забезпечити, щоб він включав всю нову зброю, яку прагне отримати Росія", – заявив Еспер.

За його словами, зараз Росія має в своєму розпорядженні крилаті ракети середньої дальності, ймовірно оснащені ядерними боєголовками і спрямованими в бік Європи.

Нагадаємо, 8 серпня у Росії стався вибух на полігоні під Северодвінськом, через що радіаціний фон довкола підскочив у декілька разів.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: