fbpx
Сьогодні
22:12 08 Сер 2019

Вибух на полігоні в Росії підвищив радіаційний фон, ракетне паливо потрапило у воду. Є загиблі та поранені

У Росії внаслідок вибухів на військовому полігоні під час випробування рідинного реактивного двигуна загинули вже троє, ще вісім осіб перебувають у тяжкому стані.

Про це повідомляється на Telegram-каналі проекту Baza .

"Під час пожежі на військовому об'єкті ВМФ поблизу Сєверодвинська загинули троє людей. Всі вони військові. Постраждало ще 15, 8 з них у тяжкому стані ", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що майже у всіх постраждалих попередньо діагностували переломи. За ними відправлена санавіація.

ТАСС з посиланням на джерела повідомляє, що пожежа на судні Північного флоту в Архангельській області сталася під час проведення робіт цивільними фахівцями.

"Причини наразі з'ясовуються, поки відомо, що це сталося під час робіт цивільних, не військових", – сказав співрозмовник агентства.

Адміністрація Северодвінська заявляє, що датчики Автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки зафіксували підвищення радіаційного фону. Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на на прес-службу адміністрації Северодвінську.

Так, за даними міської адміністрації, об 11:50 за московським часом датчики Автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО) зафіксували підвищення радіаційного фону.

Як повідомляє газета "Фонтанка" з посиланням на начальника відділу забезпечення судноплавства Михайла Цвєткова, район Двінської затоки Білого моря після інциденту на місяць закрили для вільного плавання.

Рішення було прийнято адміністрацією морських портів західної Арктики. Сигнал про закриття затоки був переданий на всі кораблі і судна, які працюють в Білому і Баренцевому морях.

За словами заступника капітана морського порту Архангельська Сергія Козуба, акваторія була закрита на вимогу Міністерства оборони Росії.

Експерти, яких опитало видання, припустили, що судно-носій випробовуваної ракети з рідинним двигуном після вибуху і пожежі на борту могло затонути. За їхніми словами, компоненти ракетного палива, що потрапили у воду, можуть привести до екологічної катастрофи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: