fbpx
Сьогодні
11:28 17 Сер 2019

Разумков розповів, якою бачить культурно-мовну політику України

Фото Reuters

Глава партії «Слуга народу» Дмитро Разумков розповів про те, якою він бачить культурно-мовну політику України за підсумками оновлення влади.

Разумков прокоментувавв інтерв'ю журналу НВ те, чи піде тепер в минуле культурна політика часів Петра Порошенка — мовні квоти, заборона російських соцмереж, обмеження книжкової продукції з Росії у відповідь на використання російського культурного продукту як soft power — «м'якої сили» — Кремля.

«Я прихильник того, щоб підтримувати українську державну мову, але діяти механізмом пряника, як і говорив президент Зеленський. Наприклад, введення пільг на виробництво україномовного телевізійного контенту, пільг для бізнесу, який створює україномовний контент», — заявив у відповідь Разумков.

Він також прокоментував своє нещодавнє інтерв'ю російському виданню Коммерсант. «Я теж не давав інтерв'ю російським ЗМІ дуже давно, але, якщо ми з вами говоримо про підходи, я готовий спілкуватися і співпрацювати із засобами масової інформації, які не шкодять моїй країні», — заявив лідер партії «Слуга народу».

А у відповідь на запитання про те, людиною якої культури він вважає себе в багатомовній і багатокультурній Україні як людина російськомовна, Разумков відповів: «А Микола Гоголь — російський чи український письменник? […] Я думаю, все ж ми настільки багатокультурна нація, що з урахуванням нашої історії у нас не може бути якоїсь однієї культури. Ми всі з вами ходили ще в радянські школи, де прекрасно вчили разом і Шевченка, і Пушкіна, читали Булгакова і Гоголя».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: