fbpx
Сьогодні
11:50 17 Сер 2019

На Київщині відкриють новий національний природний парк

На території Вишгородського і Іванівського районів Київської області з'явиться Дніпровсько-Тетерівський національний природний парк площею 30 402 гектара.

Відповідний проект створений Міністерством екології та природних ресурсів України за указом президента, йдеться в повідомленні відомства, передає Рубрика.

Раніше територія, на якій розташовані соснові ліси, болота, озера і заплави річок, була місцем, де розташовувалися мисливські угіддя радянської партійної верхівки (а пізніше, як зазначили у міністерстві – оточення президента-втікача Віктора Януковича), тому вона була закрита для відвідувачів.

"Прикро проводити такі паралелі, але саме це обмеження втручання людини дало можливість зберегти за 60 кілометрів від столиці одну з найбільш диких ділянок природи на Київщині. Нині це – унікальна лісова та водно-болотна фауна. Тут знайшли свій притулок сірі журавлі, чорні лелеки, орлани-білохвости та цілий ряд інших рідкісних птахів та звірів, занесених до Червоної книги. Є тут рослинні угруповання, занесені до Зеленої книги, та види оселищ, що охороняються Бернською конвенцією", – заявив міністр екології України Остап Семерак.

У Мінекології бачать потенціал поліпшення екологічної обстановки в Київській області завдяки створенню цього природного парку.

На його території залишилася розвинена транспортна та господарська мережа – у відомстві пропонують використовувати їх в туристичних потребах. У майбутньому парку прокладено 20 кілометрів доріг, які підходять для велопрогулянок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: