fbpx
Сьогодні
21:02 13 Сер 2019

Суд скасував підсумки голосування на одній з дільниць Чернігівщини

Фото Reuters

Чернігівський окружний адміністративний суд зобов'язав окружну виборчу комісію 210-го округу в Чернігівській області визнати недійсними результати голосування на позачергових виборах у Раду на одній з дільниць.

Про це повідомляє прес-служба суду.

Таким чином задовольнив позов кандидата в депутати Бориса Приходько. Із заяви Приходько випливає, що в день голосування на дільниці №740243, розташованому в геріатричному пансіонаті, члени комісії робили записи про видачу бюлетенів, але не видавали їх виборцям. Крім того, в список виборців нібито були включені особи, які померли в 2018-2019 роках.

Приходько клопотав про повторний підрахунок голосів на цій дільниці та дослідженні списків, що дозволило б визнати голосування недійсним, проте ОВК цього не сдалала.

З протоколу окружкому з позначкою "Уточнений" від 6 серпня випливає, що сумарна кількість виборців, які отримали бюлетені для голосування на зазначеній виборчій дільниці, складає 181, але виявлено 10 фактів незаконного голосування, що становить понад 5% кількості виборців, які отримали тут бюлетені.

Нагадаємо, що ЦВК почала реєструвати переможців парламентських виборів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: