fbpx
Сьогодні
21:56 09 Сер 2019

Зеленський готовий створити кримськотатарську автономію, - Джемілєв

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим висловив готовність скликати конституційну комісію і внести у Верховну раду законопроект про створення кримськотатарської автономії.

За його словами, зараз "сприятлива ситуація" для створення автономії, повідомляє ATR.

"Ми повідомили (президента – ред.), що робоча група закінчила роботу, і справа за тим, щоб подати (законопроект – ред.) у Верховну раду. Зараз сприятлива ситуація в країні, велика фракція, і якщо буде воля президента, то прохідність цього законопроекту дуже перспективна. Ми побачили готовність самого президента, і якщо він зможе донести свою точку зору – за винятком деяких груп, які є в "Слуги народу", – то буде так, як скаже президент", – заявив Джемілєв.

За словами лідера кримських татар, Зеленський готовий скликати конституційну комісію, щоб розглянути підготовлені поправки до десятій главі Конституції, і вже після цього винести законопроект на розгляд Верховної ради. Однак, додав Він, говорити, чи набере цей законопроект необхідні 300 голосів, поки рано.

Раніше повідомлялося, що Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: