fbpx
Сьогодні
15:33 09 Сер 2019

Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу

У Міжнародний день корінних народів світу, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками кримськотатарського народу.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Зустріч відбулася зі спільної ініціативи сторін і мала на меті поглиблення співпраці Офісу Президента, представництва Глави держави у Криму та Меджлісу кримськотатарського народу й координацію зусиль для деокупації півострова та його реінтеграції.

"Наша зустріч планувалася, щоб ближче познайомитися, пройтися по всіх принципових питаннях щодо Криму, захисту кримських татар. Які кроки ми повинні разом робити, що вже здійснюється з вашого боку", – сказав Володимир Зеленський.

Учасники обговорили питання захисту прав людини, зокрема політв'язнів, на території тимчасово окупованої АР Крим та м. Севастополя. Також ішлося про законодавчі ініціативи та гуманітарні питання.

З метою фіксації всіх порушень прав людини у Криму голова Меджлісу кримськотатарського народу та лідер кримськотатарського народу запропонували порушити на міжнародній арені питання запровадження постійної моніторингової місії на тимчасово окупованому півострові.

Постійний представник Президента в АРК Антон Кориневич наголосив, що окупаційна влада РФ не допускає міжнародні моніторингові місії з прав людини на тимчасово окупований півострів, оскільки розуміє, що зібрані факти можуть бути використані у міжнародних судових інстанціях, зокрема в Міжнародному кримінальному суді.

"Вона має мандат по всій Україні, але її не допускають у Крим. Нам треба наполягати всюди, на всіх майданчиках, де ми можемо, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має право в'їжджати у Крим", – констатував Рефат Чубаров.

Раніше Зеленський виступив за спрощення в'їзду до Криму для кримських татар.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: